Eerste geslaagde vliegwiel sessie in het REV. Trainingcenter


Een blik achter de schermen.

EEN GOEDE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK

Excentrisch trainen heeft een sterke theoretische achtergrond. En daarin zit net het verschil met klassiek trainen met gewichten. In het theoretisch gedeelte werd uitgelegd hoe excentrisch trainen werkt, waarom het zo effectief is, resulteert in grotere spiertoename en waarom het zo veilig is. En hoe pas je het toe in een revalidatiecontext?

Maar uiteraard werd er vooral effectief geoefend op de toestellen. Zo krreeg elke deelnemer niet alleen de kans om zelf fysiek kennis te maken met de toestellen en te voelen hoe het principe werkt, er werden ook tal van praktische tips gegeven over hoe je de therapie of training kunt aanpassen aan de nood en het niveau van elke patiënt. Het is één van de meest veelzijdige therapieën die er zijn. Met één toestel kan je letterlijk honderden oefeningen uitvoeren, therapieën van herstel tot blessurepreventie voorzien en aanpassen aan zeer gevorderde sporters of zwaar revaliderende patiënten. 

EEN TERUGBLIK OP DE EERSTE SESSIE

EEN VAN DE DEELNEMERS VERTELT
Ik vond de uiteenzetting zeer leerrijk. De theoretische achtergrond was een meerwaarde waardoor de oefentherapie nog interessanter werd om in te oefenen. Bedankt aan Thomas, Arseus en Frederik voor de sessie!
LESGEVER VAN DIENST, FREDRIK ADRIAENSENS VERTELT
De 1e sessie was een succes door de groep gemotiveerde kinesitherapeuten. We vinden het belangrijk om via een theoretisch kader de basis te kunnen leggen voor verantwoord trainen met flywheel devices. Een toestel is maar zo effectief als de kennis van de therapeut om het toe te passen. In die zin is het dus enorm belangrijk om een onderbouwde oefensessie te kunnen meegeven. Hierin proberen we de ideale mix te vinden tussen theorie en praktijk, om zo de therapeuten voldoende voor te bereiden op het correct en efficient gebruik ervan.