Laryngoscoopmessen: herbruikbaar of éénmalig gebruik?


Massieve hoeveelheden single-use producten, doen de uitstoot van broeikasgassen en van kosten in ziekenhuizen sterk oplopen. Er zijn echter ook meer duurzame alternatieven die ook economisch gezien interessanter zijn.

PATIËNTVEILIGHEID

Logischerwijs is patiëntveiligheid de keerzijde van de medaille. Hoe groot de focus om ecologie en economie ook wordt, op dit punt mag uiteraard nooit ingeboet worden. Intubatie bij bv beademing wordt door volksgezondheid aangehaald als risicopunt op vlak van luchtweginfecties.

Daarom is het van belang om de kwaliteit van de herbruikbare laryngoscopen en het materiaal voldoende onder de loupe te nemen.

Herbruikbare laryngoscopen van Heine bijvoorbeeld, gebruiken de gepatenteerde ‘Smooth Surface’ technologie: het geheel bestaat uit roestvrij staal en een extreem vlak oppervlak. Dit maakt hen extreem geschikt voor ontsmetting, conform ziekenhuisstandaarden en elimineert het risico op verwondingen.

HEINE HERBRUIKBARE LARYNGOSCOOPMESSEN

Arseus Medical koos resoluut voor Heine als producent van herbruikbare laryngoscoopmessen. Zowel op gebied van economische en ecologische voetafdruk, als kwaliteit en daardoor patiëntveiligheid kunnen we hier namelijk op beide oren slapen. En dat onderstrepen ze zelf door 10 jaar garantie te geven: een in hun segment onovertroffen statement.