Getuigenis: “Effectief is inderdaad het kernwoord als het gaat om de EMS Swiss Dolorclast toestellen”


Ivana Belotti, kinesitherapeute Grand Hôpital de Charleroi.

RADIALE SHOCKWAVETHERAPIE

Ivana Belotti is kinesitherapeute in het Grand Hôpital de Charleroi. Ze werkt sinds bijna 20 jaar uitsluitend met radiale shockwaves in monotherapie. Haar een experte op gebied van radiale shockwavetherapie noemen is dus zeker niet overdreven.

Zij is dus de persoon bij uitstek om ons iets meer te vertellen over de effectiviteit van radiale shockwavetherapie en van de toestellen:

Effectief is inderdaad het kernwoord als het gaat om de EMS Swiss Dolorclast toestellen. De succesratio ligt op 80% met gemiddeld 4 sessies van 3 minuten. Dat zijn resultaten om van te dromen, zowel voor de therapeut als de patiënt. En naast de effectiviteit is er natuurlijk de kwaliteit. Ik werk nu al bijna 20 jaar exclusief met deze toestellen. We beschikken momenteel over 4 generaties toestellen in ons kabinet. Ze werken er dagelijks mee van ’s ochtends tot ’s avonds en ze werken nog steeds alle 4. Met die 4 apparaten hebben we de luxe om reservetoestellen achter de hand te hebben. Mocht er een toestel in panne vallen kunnen we de patiënt zo toch een kwalitatieve therapie garanderen. Maar dat is nog nooit gebeurd. 100% betrouwbaar!

SAMENWERKING MET ARSEUS MEDICAL

20 jaar expertise en ook 20 jaar samenwerking met Arseus Medical. Ook daar vertelde ze ons iets meer over:

De samenwerking met Arseus Medical is echt een win-win relatie, die heel stabiel is. Voor mij is het absoluut een betrouwbaar partnership. Onze contactpersoon en expert, Luc Boly, staat altijd klaar. Hij komt zelfs geregeld langs wanneer we hem niet acuut nodig hebben. Heel betrouwbaar dus. En we zijn er langs beide kanten echt op uit dat alles vlot en zonder problemen verloopt. En aangezien dat ook zo is, kunnen we elkaar daar ook echt vinden. Momenteel testen we de nieuwste versie van de EMS Swiss Dolorclast toestellen. Dus ook aan innovatie geen gebrek.

WAT IS SHOCKWAVETHERAPIE?

Shock Waves zijn bewegingen onder enorme druk, veroorzaakt door, bv een explosie of een aardbeving. Extracorporeal Shock Wave Therapy (ESWT) is de toepassing van schokgolven in de geneeskunde.

Het is klinisch bewezen dat schokgolven onder druk, wanneer ze worden gericht op gekwetst weefsel, metabolische reacties stimuleren.

  • Vermindering van de pijn die zenuwvezels opvangen
  • Toename van bloedciruculatie in de omliggende zachte weefsels
  • Het genezingsproces wordt in gang gezet doordat de stamcellen worden geactiveerd