Fiscaal voordeel voor het einde van het jaar met operationele leasing

Is investeren in 2023 nog fiscaal voordelig? Absoluut! Operationele leasing of financiële renting is hiervoor de perfecte formule. Indien uw praktijk dus toe is aan vernieuwing of uitbreiding is het einde van het jaar dus zeker nog het uitgelezen moment om daar werk van te maken. In dit artikel vertellen we u hier graag meer over. 

Sinds de mogelijkheid om degressief af te schrijven niet meer kan toegepast worden - vroeger gebeurde het wel eens een bedrijf nog een aankoop deed in december van het lopende boekjaar om dan via een degressieve afschrijving datzelfde jaar nog extra kosten te maken – is het alternatief de operationele leasing of de financiële renting.

De operationele leasing en financiele renting zijn beiden off balance formules. Zoals het woord off balance het zelf aangeeft, zal in dit geval het materiaal NIET op de balans van de vennootschap staan en kan er bijgevolg ook NIET worden afgeschreven. De maandelijkse facturen – komende van bij een leasingmaatschappij – worden rechtstreeks in de kosten opgenomen.

Een eerste verhoogde huur van bijvoorbeeld 30% over het investeringsbedrag, zal dan ook bij de facturatie van deze eerste verhoogde huur rechtstreeks en volledig in de kosten kunnen worden opgenomen. Zo zal bijvoorbeeld bij een investering van € 20.000,00 waarop in december een eerste verhoogde huur van 30% betaald wordt, deze 30% - of € 6.000,00 - wel in december volledig in de kosten kunnen opgenomen worden.

Belangrijk is wel dat deze eerste verhoogde huur moet overeenkomen met het waardeverlies van het materiaal op het moment dat het in gebruik genomen wordt. Een off balance formule is bijgevolg fiscaal het perfecte alternatief voor de contante aankoop of aankoop met een klassieke financiering waarbij de klant toch nog extra kosten wil maken om zodoende zijn fiscaal resultaat naar beneden de brengen.

Enkele voorbeelden

Binnen ons gespecialiseerde aanbod voor kinesitherapie en revalidatie kunt u op tal van producten genieten van fiscaal voordelige leasingformules.  Onze partner, leaseline, werkte bij wijze van voorbeeld enkele simulaties uit. 
Voor meer informatie wat concreet inbegrepen is in de voorgestelde pakketten een voorstel op maat of een leasingvoorstel op één van onze andere producten, vul het formulier onderaan deze pagina in. 
De tarieven in onderstaande voorbeelden zijn telkens exclusief btw.

Voor alle leasing formules werken wij met een betrouwbare partner: Leaseline. We brengen u graag met hen en onze product experten in contact voor een voorstel op maat
Informatie
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *

Wilt u een simulatie op andere producten? Neem een kijkje in onze catalogus

Bekijk hier onze Revalidatie catalogus