Innovatieve onderzoekshandschoen dispensers van Halyard leiden aantoobaar tot minder afval en lagere kosten

Jaarlijks lopen bijna 1,7 miljoen ziekenhuispatiënten een zorginfectie op, terwijl ze worden behandeld voor andere gezondheidsproblemen. Nog verontrustender is dat ruim 98.000 patiënten – één op de 17 – aan zo’n zorginfectie overlijden. 
Door eenvoudige procedures toe te passen om infecties tegen te gaan, zoals het dragen van de juiste onderzoekshandschoenen, wordt de verspreiding van zorginfecties voorkomen. Helaas kan de effectiviteit van onderzoekshandschoenen worden aangetast door verpakkingen die zowel niet praktisch als verspillend zijn.  
Zo weten zorgprofessionals maar al te goed dat wanneer zij een handschoen uit een dispenser proberen te nemen, de andere handschoenen in de doos besmet kunnen raken. Traditionele dispensers zijn ook berucht vanwege het feit dat er onbedoeld meerdere handschoenen tegelijk worden uitgenomen, wat kan leiden tot besmetting als de handschoenen weer worden teruggeplaatst in de doos.  
Dit resulteert ook in onnodig afval als de handschoenen worden weggegooid. Dit afval vergroot niet alleen de ecologische voetafdruk van de zorgsector, maar gaat ook in tegen de doelstelling van de Europese Green Deal, die gericht is op het duurzamer maken van de zorg- en welzijnssector. 
Halyard ontwikkelde twee slimmer ontworpen handschoendispensers die volgens uitgevoerde studies aantoonbaar voor minder verspilling en contaminatie zorgen: 
  • De Eco-pull dispenser 
  • en de Smart-pull dispenser 

De onderzoekshandschoenen van Halyard zijn bovendien van superieure kwaliteit. Vul dit formulier in en ontvang uw stalenpakket.
Adresgegevens waar het pakket op mag bezorgd worden
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *