Zorgverleners en bewoners WZC Lemberge reageren enthousiast op Nobi slimme lampen

De eerste installaties van Nobi lampen bij onze klanten zijn ondertussen al even een feit. Zo bijvoorbeeld bij WCZ Lemberge in Merelbeke dat deel uitmaakt van Zorgband Leie en Schelde. Er werden 5 kamers uitgerust met lampen als een test. 

De lampen hangen momenteel op een afdeling met vrij valide bewoners. Door de hogere mobiliteit is het risico op een val uiteraard groter. Onder meer door het installeren van de slimme zorglamp, die naast tal van andere zaken zorgt voor het voorkomen van vallen en snel detecteren van en alarmeren rond een val, zet het woonzorgcentrum zeer effectief in op valpreventie.

 Ann Vanhoute, product experte bij Arseus Medical zette dit mooie project mee in gang. Zij geeft er een woordje uitleg over:
"Het is tot nu toe al een heel fijn project geweest waar we superfijne reacties van de klant kregen. Zo was er bijvoorbeeld 1 dame die toen de installatie gebeurde van de lamp heel blij was, 'want ze had een veel mooiere lamp dan de andere bewoners in haar gang.' De lampen hebben eerst een 2-tal weken in leermodus gestaan, daarna was er een opleiding voor het personeel. Het personeel was héél enthousiast en waren onder de indruk van de technologie. 
En het nachtpersoneel vond het een grote geruststelling en is vragende partij om alle kamers uit te rusten. De nachtverpleging waakt namelijk over 3 verdiepingen, wat logischerwijze maakt dat er behoorlijk wat tijd verstrijkt tussen het checken van de eerste en laatste kamer. Dankzij Nobi is het einde van een shift een pak 'geruster' want zo ben je tenminste zeker dat iedereen veilig is.
 Sinds maandag 20 februari zijn de lampen uit leermodus. We zullen samen met Nobi de test , die gedurende 3 maanden loopt goed opvolgen. Maar het is heel fijn te zien dat we zo een verschil kunnen maken voor de zorgverstrekkers en bewoners. Er is zelfs al de vraag gesteld vanuit een ander woonzorgcentrum of ze eens 'live' mochten komen kijken en leren uit hun ervaringen."

Wilt u meer weten over Nobi in zorginstellingen? Wilt u een afspraak boeken in een demokamer? Vul onderstaand formulier in.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *